Over mij

Mijn naam is Olga Kuyper-Murashko, geboren in 1977. Ik kom uit Oekraïne. Daar heb ik gestudeerd en mijn promotieonderzoek gedaan aan de Universiteit van Kiev. Sinds 2007 woon ik Nederland. Hier heb ik mijn BIG-registratie als GZ (gezondheidszorg) – psycholoog behaald en een aantal verdiepende opleidingen gevolgd. Ik heb een ruime ervaring opgedaan in verschillende settingen van de GGZ: ambulant en klinisch, specialistisch en basis.

Iedere keer ben ik verwonderd over de emotionele rijkdom die achter de aanmeldklachten verborgen is.  Daarom ben ik dankbaar dat ik een stukje met cliënten mee mag lopen. Ik zie mezelf en mijn cliënten als reizigers die door het leven gaan met vragen over bijvoorbeeld emoties, angsten, relaties, verlangen, zingeving, eenzaamheid en dood. Het is soms beangstigend om deze vragen onder ogen te zien. Ik geloof dat de bewustwording van zowel sterke als kwetsbare kanten van onszelf en het accepteren van onveranderbare feiten van het leven de sleutel voor persoonlijke ontwikkeling en psychische gezondheid is. Deze bewustwording geeft kracht om uit de angst te stappen en alles wat het leven te bieden heeft te verwelkomen. Ik probeer daarom verder te gaan dan alleen behandeling van klachten.

In mijn behandelingen bied ik de ruimte om vanuit betrokkenheid, verbondenheid en veiligheid te ervaren dat alle emoties er mogen zijn. Ik trek geen snelle conclusies maar kijk samen met u naar wat er speelt. Ook help ik u verbanden leggen om uw probleem te verhelderen  en nieuwe perspectieven te gaan zien. Het ontroert me diep als ik zie hoe mensen veranderen en op eigen kracht verder gaan.